U sklopu multinacionalne združene vježbe Astral Knight 19, koja se provodi u organizaciji Zapovjedništva američkih zračnih snaga u Europi (USAFE - United States Air Force in Europe), od 3. do 6. lipnja svakodnevno je u razdoblju od 08.00 do 12.00 sati moguće probijanje zvučnog zida na području Zadarske, Primorsko-goranske i Istarske županije.

Letovi će se izvoditi iznad polutotoka Istre te otoka Krka, Cresa i Lošinja, kao i iznad otvorenog mora do Dugog otoka prema Talijanskoj Republici na visinama od 300 metara iznad vode do 15000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Zrakoplovi MiG-21 Eskadrile borbenih aviona iz sastava 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sva polijetanja i slijetanja za dodijeljene misije, provodit će iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku te je u tom razdoblju moguća pojačana buka, kao i probijanje zvučnog zida.

Vježba Astral Knight 19 održava se u zračnom prostoru sjevernog Jadrana koji je dio zračnog prostora Talijanske Republike, Republike Slovenije i Republike Hrvatske. Ukupno će u navedenom zračnom prostoru svakodnevno u vježbi sudjelovati oko 40 zrakoplova oružanih snaga SAD-a, Talijanske Republike i Republike Hrvatske.

Građani se mole za razumijevanje. Iznad navedenog zračnog prostora zabranjeno je neovlašteno snimanje dronovima.