Zvijezda je rođena, tako je "šestašica" Dora Perić najavila mini-monolog  Davida Dragaša, "sedmaša" a on je u najavi nastupa "osmašicu" Martu Karavidu prozvao "naša Lady Gaga". Bilo je to na urnebesnoj priredbi Osnovne škole Petra Preradovića koja je za dan škole tradicionalno održana u zadarskom kazalištu.

Marta i David mogli bi se proglasiti zvijezdama priredbe. On je glumački besprijekorno izveo ulomak iz Lovca u žitu, s kojim je sudjelovao na Državnom Lidranu, te je dobio ogroman pljesak i čestitke publiku u kazalištu. Ona je sjajno otpjevala Shallow, hit Lady GaGa iz lanjske verzije filma Zvijezda je rođena i zaradilaovacije publike. Marta je i držala ritam kao prava kći dirigentice (Branke Višić Karavida, op.a) u dvije pjesme koje je izvela školska kapa Petrići. Stella Milanja kao i Mia Bobić pokazale su svoje pjevačke talente također u solo izvedbama.

Učenici Petra Preradovića, svi oni koji su sudjelovali u programu školske priredbe bili su dražesni a publiku su razgalili pjesmom, plesom, recitiranjem i sviranjem - trudom i uvježbanosti točaka.

Završna je bila pravi show kojeg je predvodila ravnateljica Stanka Pera Martinac Pera. Plesala se tradicionalna Bicyclette i svi su htjeli na pozornicu kako bi sudjelovali u grupnoj zumbi.

Ravnateljica u posve drugačijem izdanju nego li na početku priredbe kada je publiku upoznala s brojnim školskim aktivnostima.

Na školskoj priredbi Petra Preradovića ovaj put su bili i gosti iz Francuske.

- Ovdje se nalazi dvadeset i troje učenika, tri učitelja i ravnatelj škole koji će boraviti kod nas tjedan dana i za koje smo pripremili lijep i sadržajan program u školi, gradu i na izletima, a koje ćemo ponovo posjetiti u listopadu sljedeće školske godine, rekla je ravnateljica PeraMartinac i pozdravila goste i na francuskom jeziku.

Ona je zahvalila na vrlo vrijednoj donaciji za uređaj Play attention koji se koristi u radu s učenicima s ADHDom ili poremećajem hiperaktivnosti i koji posjeduje samo 14 škola u Hrvatskoj. Zadarskoj školi je pomogla grupacija agencija za promet nekretninama pri Županijskoj gospodarskoj komori. Zahvalnice je ravnateljica uručila Nikici Begonju, predsjedniku grupacije pri HGK i tajnici Županijske komore Mariji Mišulić koja je sve iskoordinirala.

Ravnateljice  Stanka Pera Martinac zahvalila je i geodetskoj tvrtki Geomodus d.d. za izradu geodetske podloge školskoga dvorišta, te roditelju Alanu Soriću koji je pokrenuo humanitarnu akciju za uređenje.

Posebni gosti na priredbi bili su Plesna udruga Gesta s koreografijom Vjetar.

Uz umirovljene nastavnike Petra, kako se naziva ta škola na Poluotoku, priredbu su pratili roditelji, babe, dide i gosti po službenoj dužnosti.