Županijski sud u Zadru produljio je mjere opreza protiv 18-godišnjeg Zadranina koji je 24. rujna 2018. godine oko 21,50 sati u Zadru, zajedno s više mlađih nepoznatih osoba, ispred vrata hostela napao dvojicu državljana Srbije.

Nakon što su oni izašli iz vozila, zbog netrpeljivosti i mržnje, on im je prišao i ispred njih zapalio baklju te zatim udario jednog od njih nogom u tijelo. Budući da se baklja ugasila, 18-godišnjak ju je odbacio i zatim ponovno zapalio drugu baklju te ju bacio prema njima dok su oni pokušavali otvoriti vrata hostela. Baklja ih nije pogodila, već je pala pored njihovih nogu i izazvala štetu na stepenicama hostela, a zatim se otkotrljala i zaustavila ispod osobnog automobila. Nastavila je gorjeti još neko vrijeme i potom se sama ugasila.

Općinsko državno odvjetništvo je podneskom od 24. travnja predložio produljenje mjera opreza u odnosu na osumnjičenika, mlađeg punoljetnika, iz razloga što još uvijek nisu ispitani oštećenici jer se nalaze u Srbiji, te su zamolnicom zatražili da se ispitivanje provede tamo. Sudac istrage je uvidom u spis utvrdio kako dosad nije ispitano niti osam presumptivnih svjedoka, stoga je istaknuo kako i dalje egzistiraju uvjeti za produljenje mjera opreza zabrane približavanja 18-godišnjaka žrtvama kao i svjedocima te zabranu uspostavljanja ili održavanja veze s njima sve dok traje potreba za tim mjerama, a najkasnije do pravomoćnosti presude.