Zadar, 23. svibnja 2019. - Točka na i svakog stylinga - tako bismo ukratko mogli sažeti funkciju nakita i modnih dodataka. Zlatno pravilo accessorisinga nerijetko „manje je više", a čak je i čuvena modna ikona Coco Chanel tvrdila da se žena prije izlaska iz kuće treba pogledati u ogledalo i skinuti jedan komad nakita. Ipak, svjetski modni trendovi danas su nešto hrabriji, ponekad čak i eklektični.

Pomno odabrani komadi mogu savršeno funkcionirati čak i ako, ne samo da prije izlaska niste skinuli jedan komad nakita, nego ste ponešto čak i dodali. Ako se ipak niste odlučili ohrabriti i kombinirati puno asesoara ali biste i dalje željeli upečatljiv komad, vašem će stilu savršeno odgovarati statement komadi koji već godinama ne silaze s modnih tronova. No, bez obzira na aktualne trendove oni kojima najbolje odgovara decentan i elegantan nakit, pomalo tradicionalan i romantičan, uvijek su „na svom" jer upravo takvi komadi nikada ne izlaze iz mode, vrlo su nosivi i gotovo ne možete pogriješiti prilikom kombiniranja odjevnih komada i nakita.

Neke boje i materijali naprosto asociraju na sunčane dane i ljetne outfite. Pastelni tonovi, bakreni efekt, resice, pleteni detalji samo su dio trendova kada su u pitanju komadi koje biramo ljeti. Kada vam prirastu srcu ne možete odoljeti nositi ih i ostatak godine i tako se prisjetiti toplih ljetnih večeri. Ipak, najbolje do izražaja dolaze kada ih ponovno počnemo kombinirati s lepršavim haljinama, svijetlim bojama i neodoljivim kolekcijama odjeće koje nam donese proljeće.

Nešto elegantniji komadi osim u zlatnoj i srebrnoj izvedbi, dolaze nam i u raznim, često nešto tamnijim i zagasitijim varijantama raznih materijala. Upečatljivo kamenje, tekstil u svojim raznim izdanjima, efekti raznih metala donose kombinacije i dizajn koji će odlično odgovarati i u dnevnim i večernjim varijantama, a najpraktičnije je to što ćete uz ovakav nakit čak i sasvim običnu odjevnu kombinaciju učiniti glamuroznom.

Neizostavan modni dodatak mnogima je sat. Osim njegove praktične funkcije, suvremeni trendovi toliko su neodoljivi da satove sasvim opravdano možemo svrstati u kategoriju nakita koji, osim što krasi outfit, može puno govoriti i o stilu svog vlasnika. O kulturološkoj i modnoj vrijednosti satova govori i činjenica da je godinama popularan poklon za razne prigode. Neovisno o tome darujete li ga ili birate novi primjerak za svoju vlastitu kolekciju, uživajte u izboru klasičnih modela koji će se odlično uklopiti u sva vaša izdanja ili onih upečatljivih kroz koje ćete savršeno pretočiti svoje modne stavove i ukuse.

Predložene artikle potražite u trgovini Parfois u Supernova centru Zadar.