U sklopu Dana otvorenih vrata Code Hub Zadar prostora, koji su ujedno spojeni Danima otvorenih vrata EU projekata održana je prezentacija projekta CODE i predstavljanje Code Hub mreže u četiri grada uz goste iz Mostara i Nikšića. Projekt je predstavila i Renata Marušić, voditeljica projekta i Odjela za provedbu EU projekata ZADRE NOVE. Osim u Mostaru, Nikšiću i Zadru, jedan od CODE HUB-ova nalazi se u Tuzli. Cilj projekta je bio stvoriti jedinstveni i vizualno identičan brend (žute, ružičaste i plave boje) koje će biti zajednička poveznica svih prostora. Međutim, svaka od četiri prostora su različita i po pitanju korisnika i generalne orijentacije. No namjena je ista - stvoriti coworking prostor.

Podsjetimo, projekt CODE (Cooperation for Development of Cross Border Business Environment) je EU projekt u kojem Grad Zadar i ZADRA NOVA sudjeluju kao partner, a Sveučilište u Zadru je izravni korisnik jer je uređeni prostor smješten u prizemlju Studentskog doma i otvoren za sve studente. Projektni partneri su i Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA (Mostar), BIT Centar (Tuzla) i Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS (Nikšić).

- Mogu samo izraziti zadovoljstvo sa projektom CODE. S kolegama namjeravamo nastaviti ovu suradnju, a projekt CODE 2 već je prijavljen. On se direktno oslanja na rezultate ovog uspješnog projekta, kojeg vidimo kao odličnu platformu i mogućnost za stvaranje poduzetničke i inovativne klime, rekao je Josip Milić, voditelj Odsjeka za pripremu i provedbu EU projekata grada Zadra. 

Projekt CODE je projekt prvenstveno usmjeren na IT industriju, no s obzirom da je smješten na Sveučilištu namijenjen je široj populaciji studenata.
Prostor u Zadru će nakon što projekt završi ove godine ostati u rukama Sveučilišta. Studenti Sveučilišta koji bi tada trebali biti glavni akteri i nositelji ideja i inicijativa. 

Aleksandar Janičić iz Nikšića i Meliha Gekić Lerić iz Mostara izrazili su zadovoljstvo projektom, velikim prijateljstvima i postignutim ciljevima.

Nakon Hub Kviza koji ima svoju premijeru večeras (EU teme), svi zainteresirani mogu se nastaviti zabavljati uz Koncert benda Hashtags & Douchebags na parkingu Novog kampusa, u sklopu manifestacije Ritam kulturizma 2019. koji tradicionalno organizira Odjel za turizam i komunikacijske znanosti.