Na trećem izdanju Outdoor festivala očekuju nas i lanjske sportske discipline. Ipak, neće trajati tri dana kako je planirano nego dva dana jer su neke aktivnosti prebačene s nedjelje na subotu, istakla je organizatorica Iva Bencun na današnjem otvorenju.

Festival je službeno otvoren u 11 sati u zadarskom TIC-u, a u 18:30 sati počinje cestovna utrka "Utrči u zalazak" od 5 i 10 kilometara.
Sutra sve prijavljene, kojih se očekuje više od tisuću, očekuje Olive Island Trail na Ugljanu od 10 i 21 kilometara, koje kreću od Vile Dalmacija. U isto vrijeme će se u Petrčanima, odnosno Kraljevskim vinogradima otvoriti Mountain Bike Cross Country Race kojoj je cilj na otoku Viru. U subotu će se umjesto u nedjelju održati i plivački maraton (Morske orgulje), Stand Up Paddling (Jazine) i kajak utrka (Jazine).

- Zadar Outdoor Festival s nama je tu već nekoliko godina na što smo izuzetno ponosni, a i ubuduće ćemo i dalje davati podršku ovakvim događanjima. Želimo da se "Say yes!" priča čuje što dalje, jer zaista imamo puno toga za pokazati, rekla je direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija.