Europski tjedan mladih ove se godine održava od 29. travnja do 5. svibnja i uključuje aktivnosti mladih na događanjima organiziranima u svim zemljama koje sudjeluju u programu Erasmus+. Diljem Europe održavaju se događaji na temu „Demokracija i ja", a u Hrvatskoj mladi mogu sudjelovati na 28 događanja u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli i drugim gradovima diljem Hrvatske

Tema ovogodišnjeg Europskog tjedna mladih „Demokracija i ja" ujedno je prigodan uvod u europske izbore koji se održavaju od 23. do 26. svibnja kako bi se mlade podsjetilo na vrijednosti demokracije i pravo glasovanja koje im omogućuje utjecaj na odluke koje pak utječu na njihov život.

Osim događanja u sklopu Europskog tjedna mladih, od 2. do 16. svibnja traju prijave na DiscoverEU, inicijativu Europske unije koja osamnaestogodišnjacima s državljanstvom neke od država članica EU nudi iskustvo putovanja koje će im omogućiti da iskoriste prednosti slobode kretanja u Europskoj uniji, te putujući otkriju raznolikost Europe, doznaju više o njezinoj povijesti i kulturnoj baštini, povežu se s ljudima s cijelog kontinenta i u konačnici bolje upoznaju sebe.

Više informacija o incijativi DiscoverEU možete pronaći na mrežnoj stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a dodatne informacije dostupne su i na mrežnoj stranici Europskog portala za mlade.