Danas s početkom u 11 sati u OŠ Petra Preradovića u Zadru odvijat će se edukacija za stručne suradnike i učitelje za rad s uređajem PLAY ATTENTION koji je namijenjen djeci s ADHD poremećajem, tj. djeci sa sindromom hiperaktivnosti i poremećajem pozornosti i koncentracije. Edukaciju će voditi Marko Ferek, predsjednik Udruge za razumijevanje ADHD-a "Buđenje" iz Zagreba. Uređaj košta 29 000 kuna, a humanitarnu akciju prikupljanja sredstava i doniranje Školi pokrenula je i realizirala gđa Linda Jokić preko Strukovne skupine Trgovina - Poslovanje nekretninama Hrvatske gospodarske komore Zadar.

Play Attention se sastoji od BodyWave sučelja (narukvice) koja se postavlja na nogu ili ruku te od programa koji sadrži zanimljive video-igrice. BodyWave narukvica šalje podatke o moždanoj aktivnosti u igricu - na taj način korisnik u potpunosti svojom pažnjom i koncentracijom na zadatak kontrolira tijek igrice.

Time se djeci osigurava povećan uspjeh u školi i na radnom mjestu, povećano samopoštovanja te veće zadovoljstvo životom.

- Radujemo se ovoj hvalevrijednoj donaciji i višestrukoj koristi koju će imati učenici naše Škole u svom radu i razvoju, poručila je ravnateljica škole Stanka Pera-Martinac.