Službeno je otvoren jubilarni, 5. po redu Cvijet Zadra! 

Otvorenju su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać, predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić, direktor TZ Grada Zadra Mario Paleka, načelnik stožera 93. zrakoplovne baze Zemunik, pukovnik Boris Banić te pročelnici grada Zadra i Zadarske županije. Na otvorenju je Nela Šarić otpjevala "Lijepu našu", a nakon nje na scenu je stupio Zoran Jelenković sa pjesmama "Cvit iz kamena" i "Stara zvona".

Nakon cvjetnog crveno-bijelog kockastog dresa Luke Modrića, cvjetne lanterne jedrilice Šime Fantele, cvjetnog klavira i plutajućih nota, "Tour of Croatia" sa cvjetnim biciklima, ove godine tema je "Cvjetna bajka", a cvjetna bijela kočija postavljena je na rivi. U njoj se mogu slikati zainteresirani posjetitelji i mladenci.

- Zadarska riva je idealno mjesto za iskazivanje kreativnosti i sadnju cvijeća najrazličitijih vrsta i boja. Upravo zato smo ju i izabrali kao mjesto za održavanje izložbe. Suncem okupana zadarska riva mirisat će cijelo ljeto i i očarati sve šetače. Upravo ova izložba pridonosi turističkoj promidžbi Grada Zadra kao nezaboravna razglednica koju će brojni turisti poslati u svijet, rekao je na otvorenju Lenko Ugrinić, direktor tvrtke Nasadi.

Jagoda Surać u svom je pozdravnom govoru također pozvala sve Zadrane da do nedjelje odvoje malo vremena za posjet rivi sa 22 gredice i 40 tisuća sadnica.

A tko je ove godine imao najuspješnije gredice? Prvu nagradu u kreativnom izrazu u oblikovanju prostora dobili su Nasadi d.o.o., druga nagrada otišla je u ruke predstavnika Zagrebačkog Holdinga (podružnica Zrinjevac), a treća predstavnicima tvrtke Parkovi i nasadi iz Splita!

Nagradu za najromantičniju gredicu odnijela je tvrtka Nasadi, a nagradu za originalni spoj cvijeća i mora odnijeli su Zagorci - varaždinska tvrtka Parkovi d.d.! Nagradu Turističke zajednice Grada Zadra dobila je tvrtka Unikom d.o.o. iz Osijeka, a dobitnik nagrade za suvremeni izričaj cvjetne instalacije su zadarski Nasadi. Nagrada za cvjetni sklad boja otišla je zagrebačkoj tvrtki Calegra Hortikultura. Konačno, još jednu, posebnu nagradu za kreativnost cvjetne instalacije dobili su domaćini Nasadi.

U fotogaleriji pogledajte kako je izgledalo otvorenje ove cvjetne bajke.