Zajednica tehničke kulture Zadarske županije i Društvo energetičara Zadar pozivaju Vas na predavanje meteorologa Duška Kraljeva, dipl.ing.fizike, pod naslovom „Sunce, neiscrpni izvor energije". Predavanje se održava u sklopu Programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Zadra za 2019. godinu.

Duško Kraljev, dipl.ing. fizike, meteorolog, bavi se fizikom atmosfere i prognozom više od 40 godina. Skoro cijeli svoj radni vijek je radio u Hrvatskoj kontroli letenja. Bio je predavač na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i Zadru. Pisac je prvog priručnika u RH za zrakoplovne meteorološke motritelje. Napisao je klimatsku monografiju grada Zadra, Biograda i Zadarske Županije. U tiskovinama je objavio više tisuća članaka te održao na stotine javnih predavanja iz meteorologije i fizike atmosfere. Bio je dugogodišnji predsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije.

Prilikom svog predavanja govorit će o Suncu, zvijezdama, veličini i procesima, snazi i energiji sunčeva zračenja, mjerenju ozračenosti, godišnjoj ozračenosti u RH, korištenju sunčeve energije te pasivnom i aktivnom grijanju.
Predavanje će se održati u srijedu, 24. travnja 2019. godine s početkom u 18 sati u prostorijama Ogranka Matice hrvatske u Zadru, don Ive Prodana 1. Ulaz je slobodan.