Tržnica Zadar, Turistička zajednica Grada Zadra i "Udruga Put" nakon adventske proveli su i uskršnju humanitarnu akciju u kojoj su darivali Udrugu slijepih Zadarske županije. Uz pomoć sponzora i partnera prikupili su blagdanske pakete za bogatiji blagdanski stol.

- Nakon uspjeha adventske akcije s "Udrugom Put" smo odlučili provesti slične akcije nekoliko puta tijekom godine. Zahvaljujući tvrtkama, obrtnicima i OPG-ovcima koji su se i ovog puta nesebično odazvali akciji, hranom i pićem smo uljepšali blagdane potrebitima, kaže Tomislav Letinić, direktor Tržnice Zadar, koja je ovih dana u suradnji s Eko Zadrom pokrenula i Štand dobrote, preko kojega će se obitelji o kojima brine "Udruga Put" svakodnevno opskrbljivati voćem i povrćem. Štand dobrote je, ističu pokretači, dugoročan projekt u činjenju dobra u svakom danu.

Predsjednik Udruge slijepih Zadarske županije Mladen Bajlo rekao je kako su njihovi članovi bili jako dirnuti kada su im uručeni paketi, budući da ovakvih humanitarnih akcija dugo nije bilo u udruzi.

- Paketi su namijenjeni našim najpotrebitijim članovima, koji su u teškoj situaciji, žive od socijalne pomoći ili imaju niske mirovine. Nažalost, ovakvih akcija je do sada bilo malo, a novo vodstvo udruge potrudit će se da se aktiviramo i postanemo važan čimbenik društvenog života, kakav smo bili prije 15 ili 20 godina. Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje, "Udruzi Put", voditeljici i njezinoj zamjenici, koje su imale razumijevanje za slijepe, rekao je Bajlo.

- Neka je sve na slavu i hvalu Gospodinu našem, zaključuje voditeljica "Udruge Put" Igris Smrkinić.