Odjel za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju od danas je bogatiji za jedan uređaj. Udruga P.I.N.K. life zadarskoj je bolnici donirala aparat za limfnu drenažu, vrijedan 50-ak tisuća kuna.

- Svakodnevno primamo donacije i to nas veseli, a ova je posebna jer se radi o udruzi iz Zagreba koja je prepoznala našu bolnicu kao dobru zdravstvenu ustanovu, istaknuo je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr. Edi Karuc.

Do donacije do došlo na inicijativu bivšeg ministra zdravlja i aktualnog pročelnika Službe za internu medicinu, dr. Darija Nakića.

- Od prvog trena znali smo da nećemo djelovati samo u Zagrebu i ovim putem zahvaljujem dr. Nakiću što me potaknuo da razmišljam o vašoj bolnici. Ovo je početak lijepe suradnje i zasigurno ćemo se ubrzo ponovno vidjeti s donacijama za onkološke pacijente. Oni su naša primarna briga, istaknula je predsjednica udruge Nives Morić.

Riječ je o aparatu potrebnom za liječenje limfedema, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke. Humanitarna akcija započela je prošle godine, a ovo je sedmi aparat koji je udruga osigurala. Do sada su uređaje dobili KBC Zagreb, Opća bolnica Varaždin, Klinika za tumore, KB Dubrava, Opća bolnica Dubrovnik i KBC Osijek.

- U Zadru na godišnjoj razini imamo 50-ak pacijentica kojima će dobro doći novi aparat, istaknuo je voditelj odjela dr. Neven Birkić. Zadarska bolnica do sada je imala ovakva dva uređaja, a kroz ovu treću sreću smanjit će se liste čekanja na terapiju koja traje sat vremena.