Zaklada Nora Šitum, koju su osnovali Norini roditelji Đana Atanasovski i Ivica Šitum, jučer je na Facebooku objavila dirljivu poruku kojom se obraćaju građanima za pomoć djevojčici Mili iz Rijeke.

- Dragi prijatelji, dragi ljudi dobre volje, sigurno ste već čuli za malenu Milu Rončević. S njenim smo roditeljima u komunikaciji posljednja dva dana i zamolili su nas da organiziramo humanitarnu akciju za Milu. Uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Gradskog ureda akcija je službeno prijavljena i dobila je svoju oznaku i broj u najkraćem mogućem roku. Za Milu je otvoren poseban izdvojeni račun kojeg možete vidjeti na slici. Znamo da živimo u državi s tisuću problema, nelogičnosti i poteškoća, ali zato imamo nešto što nitko drugi nema, a to je jedinstvo i empatija da pomognemo osobama u nevolji! Pogotovo kad je u pitanju život djeteta. Prije 6 godina svi ste se ujedinili za našu Noru i svi zajedno smo napravili čudo! Danas čudo treba naša Mila! Cifra koja je potrebna za nastavak njenog liječenja u Americi je 2,2 milijuna dolara. Ali nema te cifre koju lavina dobrote ne može dostići. Budimo svi zajedno Milino čudo! Pomaknimo granice još jednom! Mila nas treba, napisali su.

Mila ima nepune dvije godine, a već se godinu dana bori s leukemijom. U Europi nastavak liječenja nije moguć i zadnja joj je šansa za liječenje u Children`s Hospital of Philadelphia. Troškovi liječenja dosežu visoku cifru od 18 milijuna kuna.