Od 26. - 28. ožujka na Zagrebačkom velesajmu održat će se WorldSkills Croatia - državno natjecanje učenika strukovnih škola. Kao najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe, na WorldSkills Croatia natjecat će se 400 najboljih učenika strukovnih škola u više od 40 strukovnih disciplina. Natjecatelji će na natjecanju prezentirati stručne kompetencije i demonstrirati vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića bit će škola domaćin WorldSkills Croatia državnog natjecanja u dvije discipline: agro i cvjećarstvo. Kao domaćin, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića odgovorna je za organizaciju i kvalitetnu provedbu državnog natjecanja u spomenutim disciplinama. U disciplini AGRO prijavljeno je 12, a u disciplini cvjećarstvo 7 škola iz cijele Hrvatske. 

Osim domaćinstva, učenici i mentori Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića sudjeluju na navednenom državnom natjecanju u čak četiri discipline: agro, cvjećarstvo, pekarstvo i veterina

S obzirom na razinu i veličinu natjecanja, ovo će biti odlična prilika za promociju i podizanje aktivnosti strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, kao i modernizaciju nacionalnih strukovnih natjecanja te povezivanje sustava strukovnog obrazovanja i industrije. Izuzetno je važno promicati važnost strukovnih vještina kao ključne osnove za rast hrvatskoga gospodarstva.