Festival vjenčanja 12. po redu u organizaciji Udruženju obrtnika Zadar uspješno je održan protekli vikend u zadarskom Arsenalu.

Preko 50 izlagača prezentiralo je svoje usluge i proizvode vezane uz organizaciju vjenčanja, te su ponudili festivalske popuste posjetiteljima koji su ih u dane Festivala posjetili na njihovim izlagačkim pozicijama.

U sklopu jutarnjih programa kao i prethodnih godina organizirana je i humanitarna akcija, pa su tako posjetitelji pri konzumaciji delicija izlagača mogli ostaviti svoj dobrovoljni prilog za potrebe štićenika Udruge djece oboljele od dijabetesa Cukrići iz Zadra, pa je tako u dva jutra prikupljen dobrovoljni prilog u iznosu od ukupno 4.517,15 kn, koje je Udruženje obrtnika Zadar uplatilo na njihov račun.

Obzirom da je tema ovogodišnjeg Festivala bila „Industrial wedding"- industrijsko vjenčanje, uvod u pojedinu modnu reviju obogatili su video klipovi koji su prethodno snimljeni u crkvi Sv. Dominika i Sv. Nikole, kao i na otvorenim lokacijama zadarskog Poluotoka, koji se uklapaju u ovogodišnju temu. Modne revije pratile su i zasebne revije cvijeća.

I ove godine za mladence je bila pripremljena nagradna igra, tj. poklon bračno putovanje „Biseri srednje Europe", a nagradu su dobili Ana Maver i Loren Grzunov.

Partner Festivala Ilirija d.d. i Arsenal u subotu navečer ugostio je izlagače i njihove partnere na afterparty-u na event brodu Nada, koji je bio usidren na Liburnskoj obali. Zajedničkim snagama svih uključenih, 12. Festival vjenčanja je svojom kvalitetom, sadržajem i ponudom ponovno privukao veliki broj posjetitelja.