ZADAR- Ishod natječaja za zakup i rezervaciju štandova, kojeg je prvi put provelo gradsko trgovačko društvo Tržnica, trebalo bi dovesti do povećanja prihoda i boljeg poslovanja.

- Za 72 prodajna mjesta dobili smo 42 ponude. Neki su se OPG-i trgovački obrti natjecali za više prodajnih mjesta, doznaje se od direktora Tomislava Letinića. Nova tržnica na Meladi nije u potpunosti pokrivena jer nisu iznajmljene kućice te jedan od 8 štandova za koji je naknadno iskazan interes.

Ta će se tržnica otvoriti nakon dobivanja minimalnih tehničkih uvjeta za sanitarni čvor od Ureda državne uprave. Direktor Tržnice očekuje da prodaja na štandovima počne idućeg tjedna, u kioscima do 15. travnja kad će se i svečano otvoriti tržnica na Meladi, kako bi se  pohvalio Grad Zadar kao investitor. Natječajem su pokrivena sva prodajna mjesta na Relji na kojoj ima još prostora za nove štandove ali i Bili brig. Kapacitet kvartovske tržnice povećat će se s nekoliko novih štandova te kioskom. U njemu će se otvoriti ribarnica uz koju će biti i degustacija ribljih proizvoda, što se navodi u ponudi tvrtke Mladi j.d.d.

Gradska tržnica, prema riječima Letinića, nikada nije bila bolje popunjenija. Kako smo u veljači imala 44 posto bolje prihode nego lani u istom mjesecu, našim zakupcima smo dali određene popuste. Tako će za one koju uzmu rezervaciju štanda na cijelu godinu, jedan mjesec će dobiti besplatno. Za prodavače na ribarnici po dnevnoj naplati moguće je dobiti dvostruko više prostora, navodi Letinić i napominje kako se iznosi za OPG-ove nisu povećavali. Mjesečna rezervacija iznosi 378 kuna dnevna cijena 20 kuna.