U sklopu EU projekta "VR Laboratorij za mlade" priprema se nova besplatna radionica.

Upetak, 22. ožujka u 10 sati u Gradskoj knjižnici Zadar (Multumedijalna dvorana) održat će se radionica „Kreativno pisanje i novi mediji". Radionicu će voditi doc. dr. sc. Nenad Vertovšek, eminentan stručnjak s preko 35 godina novinarskog iskustva te pregršt zanimljivog životnog i strukovnog iskustva.

Cilj radionice je svladavanje sadržaja novinarskog umijeća, upoznavanje s teorijom i praksom novinarskog rada u pisanim, te elektroničkim medijima. Podučavanje o raznim oblicima novinarskog izražavanja, ali i kreativnim i naprednim pisanjem, te pripremom novinarskih i medijskih priloga kroz grupni pristup i individualne zadaće. Dio radionice i praktičnog rada će se posvetiti nekim posebnim temama - simulacija intervjua, novinarska priča, etika slobodne riječi, odgovornost novinara, multimedijsko i „on-line" novinarstvo, dron-novinarstvo i budućnost medija i novinarstva.

Teme:
- Osnove kreativnog novinarskog izražavanja i tehnologije posla - od vijesti i bilješke do komentara i
kolumne
- Kritičko razmišljanje i kreativno izražavanje kao temelji novinarstva
- Kakva pitanja postavljamo, što je stvarnost i znamo li što čitamo/gledamo/slušamo?
- Što je događaj i kako napisati/kreirati dobar tekst/prilog?
- Etika i odgovornost novinara - prepoznajemo li novin(ar)ske manipulacije?
- Razvijanje sposobnosti i izražavanje osobnosti u novinarstvu - praktične vježbe

Radionica je namijenjena mladima od 15 do 29 godina. Dobrodošli su i početnici, oni s
iskustvom, te svih koje zanima novinarstvo. Prijaviti se možete na e-mail: [email protected] ili [email protected]

Radionica „Kreativno pisanje i novi mediji" provodi se u sklopu projekta "VR Laboratorij za mlade" kojem je nositelj Grad Zadar, u partnerstvu s Prirodoslovno-grafičkom školom Zadar, Udrugom za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ i Udrugom apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat. Ukupna vrijednost projekta je 692.833,11 kuna.