ZADAR - Ravnatelj Prirodoslovno - grafičke škole Tomislav Grbin piše pisma na koje još nije dobio odgovor iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva regionalnog razvoja ali i same Vlade i njezinog predsjednika.

Svakom ponaosob, a opet svima na znanje pa tako i osnivaču - Zadarskoj županiji - ravnatelj zadarske škole traži da se projekt nove školske zgrade uvrsti u program EU financiranja barem od 2020. godine.
Unatoč velikom trudu, ravnatelj Grbin, nije imao sreće s EU fondovima. Sve je napravio kada je projekt gradnje nove škole na Relji bio na listi čekanja  s koje je 2014. povučen. Razlog tome su loše vođeni pregovori zbog čega su se promijenili uvjeti financiranja ali drugih vrsta projekata. U tekućem programu mjera, za koji je osigurano milijardu kuna, opet nema sluha za gradnju te strukovne škole koja obrazuje traženi kadar. A za pripremu papira i projektnu dokumentaciju buduće škole potrošeno je milijun kuna (komunalni doprinos je obračunat na 2.5 milijuna kuna i još nije i ne može biti plaćen Gradu Zadru)

Ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole u pismima nadležnima tražio da se gradnja nove i moderne škole uvrsti u program od 2020. godine. On bi za Hrvate trebao biti nepovoljniji jer EU traži 30 posto udjela lokalne sredine, zbog čega ministrica Gabrijela Žalac mora odraditi rundu teških pregovora.

Sve je to i još više, ravnatelj Grbin napisao u svojim pismima. Poslao je fotografije uvjete škole koja dijeli prostor u zgradi u Parku i nove školske zgrade koja bi se naslanjala na budući Centar kreativnih industrija kao simbioza obrazovanja i razvoja. Procjena vrijednosti tog projekta je 43 milijuna kuna.

Građevinska dozvola je izdana i rok joj je još godinu dana. Može se ona i produžiti. To je najmanji problem. Ali odgovornost resornih ministarstava za projekt koji čeka da se oni udostoje odgovoriti a kamoli nešto poduzeti je malo veći problem koji se zove politička volja.