Približava se jubilarno 10. izdanje najveselije regate na Jadranu - regate Gladuše. Jedna od najvećih regata na Jadranu već se tradicionalno održava u Salima na Dugom otoku gdje će se i ove godine, 6. travnja, okupiti veliki broj sudionika koji su vjerojatno već spremni za zanimljivu rutu oko saljskog arhipelaga koju im je pripremio Jedriličarski klub Guc.

Ova regata privlačna je zbog raznih detalja i popratnih sadržaja koji ju čine događajem koji pruža zaokruženo i nezaboravno iskustvo. Već je poznato kako su mudante, odnosno muške gaće, zamijenile uobičajene naljepnice s ispisanim startnim brojevima. Svaka jedrilica je nagrađena za sudjelovanje lokalnim suvenirima, a nagrade za najbolje najčešće su simpatični ručni radovi. Osim svečane večere, Sajma otočkih proizvoda te puštanja lampiona u zrak posjetitelje očekuje tradicionalna Tovareća mužika koja je sastavni dio lokalnih fešta. Tovarećom mužikom kao skupom bučnih, nasumičnih zvukova otočani se vesele, ali i tjeraju zle duhove.

Nakon regate sudionike i posjetitelje očekuje druženje uz ugodnu i opuštenu atmosferu, bogatu gastronomsku ponudu te glazbeno iznenađenje i nastup grupe Let 3 i Fish Factoryja.

Ove godine poseban naglasak najveselije regate na Jadranu je uveseljavanje naših najmlađih. Jubilarno izdanje regate je humanitarnog karaktera, a sav prihod od Gladuše rezerviran je za Školu jedrenja koja je vjetar u leđa malim jedriličarima u usponu. 

- Od prikupljenih sredstava mališanima ćemo osigurati dodatnu opremu kojom će zahvatiti novi val u njihovoj jedriličarskoj avanturi.

Sve informacije o regati pratite na društvenim mrežama Facebook i Instagram te na službenoj stranici Jedriličarskog kluba Guc.