Mega kruzer Costa Venezia otvorio je sezonu u Dubrovniku ali ne i u Zadru gdje je trebao uploviti 7. ožujka kada se tom najvećem i novom brodu u Gaženici trebala diviti i svita Vlade RH.
Navodno zbog orkanskog juga, Costa Venezia nije uplovila u Zadarski kanal već su ostali još jedan dan u Gružu. Kruzer je trebao još jednom pristatiu Dubrovnik  prije odlaska na Put svile, odnosno Kinu gdje će održavati kružna putovanja. Dubrovački mediji ne izvještavaju o tome koliko je bilo putnika na Costa Venezia čiji je kapacitet 4320 putnika. Međutim, oni nisu, kao što je bilo najavljeno iz Lučke uprave Zadar testirali novu putničku zgradu u Gaženici. Osobiti "skyway" - zračni most koji je naknadno građen uz terminal.

Taj test će se prema rasporedu zadarske kruzing sezone dogoditi tek 5. travnja, kada u Gaženicu uplovljava MSC Lirica, kapaciteta 2 600 putnika umjesto najvećeg do sad kruzera Costa Venezia. Kruzing sezonu u Gradskoj luci otvorit će 28. ožujka a tko drugi nego kruzer Viking iz istoimene kompanije, čiji je kapacitet do 930 putnika.