Jutros u 9 sati zaustavljeni su radovi na nasipavanju i izgradnji školjere u moru ispred terase Ribljeg restorana u Foši. Na radove, kao novu razinu nekulture i devastacije grada, upozorio je jučer gradski vijećnik SDP-a Daniel Radeta.

- Potvrđujemo da je inspektor Lučke kapetanije Zadar izvršio očevid dijela akvatorija s jugoistočne strane ulaza u luku otvorenu za javni promet "Zadar-Foša", kojom prilikom je izdao rješenje o zabrani nasipavanja pomorskog dobra na predmetnoj mikrolokaciji, a protiv počinitelja podnio optužni prijedlog Vijeću za prekršaje Lučke kapetanije Zadar, rekli su na naš upit iz Samostalne službe za odnose s javnošću Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Zbog zaštite podataka u postupku koji je tek započeo, u ovom trenutku iz Ministarstva nisu u mogućnosti otkrivati tko je počinitelj, koji je iskoristio vrijeme izvođenja javnih radova za provođenje onih u privatnom interesu. Još se utvrđuje i visina materijalne štete, a ovisno o tome, odredit će se novčana kazna uz koju ide i obveza vraćanja pomorskog dobra u prvobitno stanje.