Za potrebe prethodnog savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima Grad Zadar objavio je na uvid dokumentaciju za otvoreni postupak javne nabave za izgradnju katoličke osnovne škole na Novom Bokanjcu.

Procijenjena vrijednost nabave, koja kreće kasnije od najave, iznosi 40 milijuna kuna (bez PDV-a). Novac za veliku investicije zajedno će podmiriti Grad Zadar, pomoću kredita, te Zadarska nadbiskupija.

Površina građevinske čestice uz novu crkvu na središnjem dijelu Ulice Franje Fanceva iznosi 12.614 m2. U glavnom projektu kojeg je izradio arhitekt Željko Predovan (Block-projekt), naznačeno je kako je potrebno posebnu pozornost obratiti na moguće prisustvo podzemnih tunela i kanala koji mogu imati negativan utjecaj na temeljenje nove građevine. Na tom se području, naime, nalaze bunkeri i ostali vojni objekti koji datiraju još iz mletačkog razdoblja. Postojanje tih podzemnih građevina moguće je utvrditi tek tijekom radova i ako se ustanovi, bit će potrebno dati dodatno projektantsko rješenje.

U školi se predviđa održavanje nastave u dvije smjene u 16 razrednih odjela, a posebnost nove zadarske obrazovne institucije bit će dvorana s teleskopskim tribinama za 250 ljudi. Rok završetka radova je 15 mjeseci od dana uvođenja u posao, čime bi škola, prema ranijim najavama iz gradske uprave, bila otvorena akademske godine 2020/2021. Naravno, ako ne bude zastoja u natječaju i izvedbi radova.

Kriterij odabira izvođača ponude bit će ekonomski najpovoljnija ponuda, a prethodno savjetovanje traje do 5. ožujka nakon čega će biti objavljen javni natječaj.