Trgovački sud u Zadru naložio je bivšoj stečajnoj upraviteljici Vox zaštite Ivi Petanjek da bez odgode, a najkasnije do 21. veljače, izvrši primopredaju dužnosti s novoimenovanim stečajnim upraviteljem. Ako ne postupi po nalogu suda, bit će joj izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna.

Kako smo već pisali, Petanjek je razriješena dužnosti stečajne upraviteljice i kažnjena s 3.000 kuna zbog neurednog obavljanja službe. Uslijed višekratnih identičnih propusta stečajni postupak se neopravdano oduljio. S obzirom na malu vrijednost imovine, stečajna upraviteljica nije imala mogućnost značajnije zarade u ovom predmetu, pa očigledno niti poseban interes rada na ovom predmetu, kao u slučaju Gortan-Zadra, gdje joj je isplaćeno 406 tisuća kuna.

Novoimenovani stečajni upravitelj Ante Vukašina podneskom od 19. veljače izvijestio je sud da primopredaja još uvijek nije izvršena jer razriješena stečajna upraviteljica navodi da je "njoj problem doći u Zadar". Takvo opravdanje, smatra Ardena Bajlo, predstavlja neopravdan razlog za odugovlačenje primopredaje i u konačnici je nepoštivanje odluke suda.

Stoga je stečajnoj upraviteljici ponovo naloženo postupanje po nalogu iz donesenog rješenja.