U redakciju nam je stiglo pismo zabrinutog čitatelja koji se osvrće na stanje stepenica na gradskoj rivi. Tekst naslovljen "Za ljepšu rivu" prenosimo u cijelosti:

Ovim člankom i fotografijama želim upozoriti na stanje stepenice od prokroma koje služe za spuštanje u more na zapadnom dijelu rive, a čije stanje i izgled i te kako utječu na ukupan izgled prekrasne nam rive u čiju se ljepotu zaklinje 75 tisuća stanovnika Zadra, a možda i više, a o kojoj se baš i ne brine.

Kao prvo, na mjestu na kojem ponekad pristaju manji kruzeri stepenica već odavno nema (možda i duže od godinu dana), što ostavlja ružnu sliku. Bilo bi lijepo da su odmah ugrađene nove, ali na način da se ne mogu tek tako razmontirati i odnijeti (ukrasti).

Što se tiče ostalih stepenica, one gotovo da se jedva drže jer nedostaju šarafi koji ih drže ili su šarafi dobrim djelom odvrnuti. Dojam je da ih netko strpljivo odvija i samo čeka priliku da stepenice odnese i proda kao prokrom. Ne znam točno u čijoj je to nadležnosti, no predlažem da se sve te stepenice odmah saniraju, odnosno pričvrste u kamen kako spada. Moglo bi se dogoditi da ih jedno jutro ne zateknemo. Čudi me da netko povremeno to ne pregledava i popravlja.

Upozorio bi i na neprimjereni grafit na kamenom privezu neposredno prije Morskih orgulja kao i na kamenom djelu klavijature Morskih orgulja koje služe za sjedenje. Tako je to od prošlog ljeta pa predlažem da se odmah ukloni. Jer stižu nam i prve veće grupe turista.