Do kraja godine nam je cilj preseliti Županiju sa zadarske rive u svoju zgradu, najavio je to župan Božidar Longin.

Na današnjem kolegiju predstavljen je ovogodišnji plan upravljanja nekretnina u vlasništvu Županije. Za najam prostora Županija godišnje izdvaja 1.6 milijuna kuna.

Plan preseljenja ovisi o Ministarstvu državne imovine koje treba odobriti prijenos vlasništva za sedam nekretnina.

To su četiri objekta u bivšoj vojarni Stjepana Radića, zatim objekt na Babindubu, zemljište na Bokanjcu za potrebe izgradnje azila za pse i zemljište u Zemuniku te teren na Relji na kojem će se graditi poljoprivredno-edukacijski centar.

- U planu je analiza stanja poslovne zgrade, a radi se o zgradi nekadašnjeg srednjoškolskog đačkog doma radi planiranja troška ulaganja u samu zgradu.

Čak se ne isključuje, ako se to pokaže gospodarski isplativo, i prodaja same nekretnine, najavio je Nikica Miletić, pročelnik novog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom Zadarske županije.

Županija, kao što je poznato, nema nikakav ugovor za dugogodišnje korištenje zgrade i dvorišta u kojem je je njezino sjedište. To je javnosti lani otkrio ministar državne imovine Gorana Marić od kojeg se očekuju darovi Zadarskoj županiji

Ali je Zadarska županija suvlasnik zgrade Socijalnog. Po zahtjevu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kao većinskim vlasnicima nekretnine na adresi u Zadru, Ul. Š.K. Benje, za prodaju nekretnine, u kojoj Županija ima 270 m2, treba pripremiti pisanu suglasnost i proslijediti predstavničkom tijelu na odlučivanje.