Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv riječkog poduzetnika, vlasnika NK Rijeka Damira Miškovića, njegovog oca i izvođača radova, koji su u Miškovićima na Pagu podignuli velebno zdanje s bazenom te zagradili pomorsko dobro, napravivši privatnu rivu i privezište, iako se radi o pomorskom dobru.

Oni su optuženi da su vremenu između 14. ožujka 2014. i 14. veljače 2017. u naselju Miškovići na otoku Pagu s tvrtkom TEH gradnja iz Zagreba ugovorili izgradnju obiteljske kuće na zemljišnoj čestici u Dinjiški, iako su svi bili svjesni da ne mogu graditi na pomorskom dobru - obalnom pojasu. Bez prethodnog ishođenja građevinske dozvole od nadležnog Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, paralelno s izgradnjom kuće izgradili su obalnu šetnicu i ogradni zid u dužini od 180 metara, široku tri metra, te na nju postavili rampu, kao i dva mola u moru, betonski plato sa stepenicama, kameni nasip... Također su izgradili i još dva betonska stubišta, prizemnu građevinu površine 100 m2, kao i stubište s platoom, i to sve usprkos rješenju Lučke kapetanije Zadar od 11. studenoga 2015, kojim je zabranjena opisana gradnja.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Igor Vulić zatražio je da se optuženicima izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine, uz izricanje uvjetne osude s rokom kušnje od dvije godine, uz solidarnu obvezu da sruše protupravnu gradnju i obalu dovedu u prvobitno stanje. Za okrivljenu pravnu osobu "Teh gradnju" d.o.o. traži se kazna od milijun kuna.

Iako osumnjičenici svi redom nisu željeli iznositi obrane, postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo, što proizlazi iz inspekcijskih nadzora Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, kao rješenja i zapisnika Lučke kapetanije Zadar i Uprave za inspekcijske poslove Zadra.

Zanimljivu stvar istražitelji su pronašli u papirima tvrtke - iako je nominalno naručitelj izgradnje bio Damirov otac, za iznos od 2,6 milijuna kuna, iz poslovanja građevinske tvrtke vidljivo su značajno veći iznosi koje je uplaćivao Damir Mišković, što se očito odnosi na obimne građevinske radove popisane optužnicom. Za Miškovića se u optužnici navodi da mu je prebivalište u Abudji (Nigerija), da je po zanimanju menadžer, SSS, te da je do sada neosuđivan.