ZADAR - Na Vidikovcu je veliko gradilište na kojem bi se do kraja godine trebala izgraditi poslovna zgrada Elektre.

Suprotno najavama kako će se upravna zgrada Elektre sa sadašnje lokacije uz more, u Ulici Dmitra Zvonimira, uskoro preseliti tamo, preko službe za informacije iz sjedišta HEP ODS-a dobili smo informaciju kako to nije još ni u poslovnom planu.

- U ovom trenutku se ne planira preseljenje kompletne Elektre Zadar, već popratnih sadržaja, sukladno predviđenim rokovima izgradnje, rečeno je o preseljenju Distribucijskog područja Elektre Zadar na Vidikovac.

Dugo se radilo na urbanističkom planu uređenja tog zemljišta omeđenog Ulicom Hrvatskog sabora prema Žmirićima, dok će se za pristup s Puta Bokanjca graditi pristupna cesta. Nju će izgraditi Grad Zadar prijebojem dijela komunalnog doprinosa u vrijednosti od 1.2 milijuna kuna. Na osnovu toga u ožujku ove godine Grad je izdao građevinsku dozvolu. Iz HEP-a su potpisali ugovor s izvođačem radova, a kao rok izgradnje predviđen je kraj 2019. godine.

Vrijednost investicije u prvoj fazi radova iznosi oko 15 milijuna kuna, informacija je koju smo dobili iz HEP-a.

S ploče vidljivo je kako je gradilište otvoreno u travnju ove godine. Izabrane izvođače redova - tvrtku Titan Constructa kojoj je vlasnik i direktorica Caroline Elisabeth Mamić, u posao je uveo glavni nadzorni inženjer, dipl. inženjer građevine Leonard Kvarantan. Naime, nadzor gradilišta na koje je vidljiva konstrukcija nove građevine izvodi IGH.