Snijeg je napokon pao u Lovincu! Četrdesetak kilometara od Zadra tako je moguće doživjeti pravi zimski ugođaj, na sanjkalištu Cvituša koje ovih dana pohode Dalmatinci željni snježne čarolije kojima su zimska odredišta nedostupna. Sjesti u automobil, voziti se manje od sat vremena i doći uživati u snijegu i čistom zraku - neprocjenjivo!

- Palo nam je nešto snijega pa se na našoj Cvituši već može sanjkati, a ako potraju temperature ispod nule nešto ćemo snijega i sami pripraviti. Uglavnom, ceste i parkinzi su očišćeni, ugostiteljski objekt s ponudom hrane i pića radi punom parom, pa pozivamo sve da nam se pridruže već ovog vikenda, kaže Elvis Menzilović iz Turističke agencije LiTo, koja djeluje u okviru Općine Lovinac.

Sanjkalište dugo 300 metara pogodno je za djecu, otvara se u 9 sati ujutro a zatvara oko 22 ili 23 sata, ovisno o interesu posjetitelja. Iznad sanjkališta postavljen je i zipline, pa je zajamčena dobra zabava i za one koji traže nešto više adrenalina.

Naravno, većina Dalmatinaca koji "skoknu" do Lovinca poželjet će se vratiti i s pokojim izvornim proizvodom, krumpirima, medom, suhomesnatim proizvodima...

- Vlasnici OPG-ova dođu i ponude svoje proizvode, a oni koji žele nešto specifično brzo će se snaći jer je Lovinac malo mjesto u kojem svi znaju tko što ima, kaže Menzilović.

Za one kojima je jedan dan na snijegu malo, u apartmanima Banica i Topić dostupno je nekoliko apartmana, kao i u obližnjem Svetom Roku. Zato, pravac po zimsku opremu i u rano jutro - via Lovinac!