Sonik i Gavrilović su i ove godine, zajedničkim snagama, nastavili s akcijom "Hvala ti za krevetić", kojom su donirali sredstva za nabavku vrijedne opreme Odjelu ginekologije i porodiljstva OB Zadar.

U dvije godine prikupljeno je preko 60.000 kn, iznos kojim je zamijenjeno svih 27 dotrajalih kolijevki, a nastavno na potrebe ovog odjela, doniran je i pulsni oksimetar, te 10 električnih termofora.

Električni termofori namijenjeni su dojiljama. Pulsni oksimetar bilježi puls i zasićenost kisikom nakon carskog reza, a namijenjen je i praćenju drugih zdravstvenih stanja koja zahtijevaju pojačani nadzor u babinjača.

Visokokvalitetne kolijevke izrađene su od transparentne i čvrste plastike. Prozirne su, prozračne i ergonomski oblikovane za bolji san svake bebe. Vrlo su lagane i jednostavne za korištenje, kako mamama, tako i osoblju rodilišta. Prošle godine zamijenjeno je 17, a ove godine i preostalih 10 kolijevki.

- Osluškujući potrebe zajednice u kojoj živimo i poslujemo, trudimo se potpomagati rad brojnih udruga, organizacija i ustanova diljem Zadarske županije, s posebnim naglaskom na odjel ginekologije Opće bolnice Zadar, te Socijalnu samoposlugu. Ne samo u ovo božićno vrijeme, već i tijekom cijele godine. Naravno, ovom donacijom ne namjeravamo stati, već slične akcije namjeravamo realizirati i u skoroj budućnosti, kaže Marin Bakotić, voditelj marketinga Sonik trgovina d.o.o.