U Gradu Zadru danas su konstituirana vijeća mjesnih odbora za Malu Ravu, Molat, Olib, Ist, Brodaricu i Mali Iž. Dok je na otocima sve bilo jasno nakon objave rezultata, mala neizvjesnost postojala je oko Brodarice, u kojoj je HDZ-ova koalicija dobila četiri mandata, Zadarski blok tri, a NHR i SDP po jedan mandat. Prema najavama, reformist Klaris Perić priključio se HDZ-u, pa je za predsjednicu izabrana Marija Petani, nositeljica HDZ-ove liste.

- Ja sam i jučer rekao da tu nikakvih iznenađenja neće biti jer su HDZ i NHR zajedno sastavljali liste i da su NHR-ovci njihova rezervna postava. Nije mi samo jasno zašto se sve desne stranke nakon nekog vremena priključuju HDZ-u koji je proistekao iz Komunističke partije. Strankama je ovo samo prilika za promociju svojih članova, a mi koji tu živimo nećemo dobiti priliku da nešto napravimo, komentirao je Rubeša, koji je na svom listiću zaokružio Dragana Ranja, bivšeg predsjednika Mjesnog odbora, koji je kao SDP-ovac u prošlom vijeću koalirao s HDZ-om.

Zadarski blok, kako sada stvari stoje, sudjelovat će u vlasti mjesnih odbora Ričine i Poluotok, a i u Jazinama I imaju dobru situaciju ako se izabrani vijećnici dogovore s partnerima.