Postignut je dogovor HDZ-a i NHR-a za mjesne odbore u gradu Zadru. Zadovoljstvo rezultatima izbora iskazao je predsjednik zadarskog ogranka NHR-a Mate Lukić.

- Jedan MO smo dobili samostalno, što nitko prije nije uspio napraviti u gradu. Uz sam Vidikovac kojeg će voditi Jure Knežević, postigli smo dogovor i s našim lokalnim partnerima za ostale mjesne odbore. Dobili smo četverogodišnji mandat na Novom Bokanjcu, na čelu sa Šimom Rušinom, a mi smo njima dali podršku za Brodaricu. Na Ploči i Jazinama II. mandati će se podijeliti, rekao nam je Lukić dodajući kako su uvrstili projekte za razvoj ovih gradskih predjela. On je bio nositelj liste na Ploči no funkciju predsjednika MO ne može obnašati zbog kolizije s ulogom gradskog vijećnika.

U Akciji mladih, koji su svoju "utvrdu" na Brodarici na prijašnjim izborima izgubili zbog dogovora HDZ-a i SDP-a, nisu iznenađeni ovakvim ishodom za Brodaricu.

- Želim im svu sreću i da naprave dobar posao. Neka uspiju realizirati barem jedan projekt više od prijašnje vlasti, a mi ćemo i dalje davati konstruktivne kritike, istaknuo je Ante Rubeša.