Petu godinu zaredom portal najdoktor.com objavio je popis najboljih doktora u Hrvatskoj po izboru pacijenata.

Na listu se ove godine ponovno smjestilo 13 zadarskih liječnika, a najviše pohvala otišlo je ginekolozima. Ivica Vlatković, Ilva Marić, Edita Tadić, Ivica Žuvela (Benkovac) i Slavko Marić (Biograd) opet su dobili visoke ocjene, a na listi najboljih ginekologa ove se godine smjestilo i jedno novo ime, Krešimir Vranić koji djeluje u Općoj bolnici Zadar.

Među najboljim kardiolozima sa zadarskom adresom rada i dalje je Ante Anić no on je, nažalost, u kolovozu napustio zadarsku bolnicu. Na listi hvaljenih općih kirurga drugu godinu zaredom nalazi se Jakov Mihanović iz OB-a. Zadarski pacijenti kao najbolje doktore obiteljske medicine ocijenili su Anu Dunatov, Biljanu Žigurski-Mračić i Damira Biloglava, a pohvale idu i za stomatologe Ivana Marića i Sergeja Kušteru koji su za brigu o zubima zaslužili "čistu peticu".

Kriteriji po kojima je portal najdoktor.com birao najbolje doktorice i doktore su ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara. Neargumentirani komentari se nisu uzimali u obzir, kao ni komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje iz razloga što u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje niti utjecati na broj pacijentica i pacijenata.

Cilj im je da se na temelju iskustava pacijenata stvori, što je moguće, realnija slika o pojedinim doktoricama i doktorima u Republici Hrvatskoj.

- Komentar po komentar, i tako već sedam i pol godina, zajedno smo razvili bazu iskustava a koja je etablirala portal najdoktor.com kao centralno mjesto informiranja o iskustvima drugih s pojedinim doktoricama i doktorima. Zahvaljujemo i pozdravljamo izniman trud svih pacijenata, u dijeljenju vlastitih iskustava i pomaganju drugima, poručuje Lovre Kelam, predsjednik udruge Najdoktor.