Turistička zajednica grada Nina u suradnji s Turističkom agencijom Adriagate iz Splita u Domu kulture u Ninu organizirala je edukaciju za iznajmljivače. Zajednička je to aktivnost u brojnim projektima koje zajedno provode turističke zajednice s područja Nin rivijere tj. turističkih destinacija Nina, Zatona, Privlake, Vrsi i Vira. Na edukaciji je sudjelovalo preko 70 iznajmljivača koji inače predvode svojim smještajem te uvijek žele slijediti nove trendove i služiti se novim marketinškim alatima.

Sve nazočne pozdravila je direktorica Turističke zajednice grada Nina dr. sc. Marija Dejanović koja je ujedno informirala kako je sinergija između pet lokalnih turističkih zajednica koji povijesno i zemljopisno tvore zajedničku mikroregiju rezultirala nizom aktivnosti. Turistički uredi već su obogaćeni novim visokokvalitetnim fotografijama Ive Pervana koje će moći koristiti svi iznajmljivači za izradu novih web stranica i sličnih promidžbenih aktivnosti.

Edukativno predavanje održala je Antonia Pivac s temama novih trendova u turizmu, poslovanju s portalima i full servis posrednicima, marketing obiteljskog smještaja, zašto je važno primati goste s kućnim ljubimcima, kako pripremiti smještaj za fotografiranje itd.

Domaćini su imali prigode slušati kako u vremenu u kojem su tehnologija i internet potpuno promijenili turističko poslovanje što uspješnije poslovati i unaprijediti svoj odnos sa gostom te ostvariti popunjenost izvan glavne sezone. Vlasnici obiteljskog smještaja susreću se s mnogim izazovima i novim načinima poslovanja, te promjenama zakona i dr.

Na edukativnom predavanju podijeljeni su materijali Samostalan obilazak Nina i Kućni red, koji je koristan za one iznajmljivače koji to još nisu postavili u objekte.