Volonterski centar Zadar, u suradnji sa Gradom Zadrom i Zadarskom županijom, započeo je s provedbom projekta "Volontiranje - kompetencije za budućnost 2".
Prethodni projekt zabilježio je velik broj srednjoškolaca koji su htjeli volontirati u socijalnim ustanovama, pa se tako prijavilo njih 120, a zbog ograničenog kapaciteta volontiralo je njih 47. Sada, s novim projektom dobivaju novu priliku.

Cilj projekta "Volontiranje - kompetencije za budućnost 2" jest povećanje broja volontera i koordinatora volontera na području Zadarske županije te promocija potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje s naglaskom na nove volonterske programe kojima se stječe iskustvo potrebno za daljnje obrazovanje.

Zainteresirani učenici mogu se prijaviti koordinatorima volontera u njhovim školama, a selekcija će se napraviti prema motivaciji učenika odnosno njihovim preferencijama za upis fakulteta pomagačkih struka.

Programi volontiranja za zainteresirane učenike napravljeni su u suradnji s dječjim vrtićem "Latica", Domom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar, Kabinetom za ranu intervenciju u sklopu Caritasa Zadarske nadbiskupije, Doma za odgoj djece i mladeži Zadar, Udruge za autizam Zadar i OŠ Voštarnica.

Zaposlenici ustanova koji će primiti učenike na volontiranje po struci su: logopedi, socijalni pedagozi, psiholozi, socijalni radnici, radni terapeuti, fizioterapeuti, specijalist rane intervencije te edukacijski rehabilitator koji će učenicima opisati i objasniti opis posla i obaveze specifične za svaku od navedenih struka. Organizirati će se i edukacija na temu volontiranja na kojoj će se učenike dodatno upoznati sa svakom ustanovom, sa njihovim programima i strukama koje rade u njima te će se precizirati datumi početka provođenja programa.