ZADAR - Uprava Doma za starije osobe Sfinga s ravnateljem Markom Buljatom prionula je proširenje kapaciteta te ustanove.

Nakon iseljena Odjela za fizikalnu terapiju, u tom prostoru u tijeku su radovi na preuređenju kojim će se dobiti 14 soba za 20 korisnika. - Radovi će biti gotovi do kraja ove godine a useljenje planirano početkom 2019. godine. Radi se o investiciji od 1.8 milijuna kuna koju pokrivamo iz vlastitih izvora, doznajemo do ravnatelja Buljata. Preuređenje se radi prema projektu arhitekta Ede Sandalića koji je i nadzor radova.

Iz Doma su nedavno objavili natječaj za zakup poslovnog prostora od 220 metara četvornih za pružanje zdravstvenih usluga na 10 godina. Početna cijena mjesečnog zakupa je protuvrijednost od 1000 eura. - Taj je prostor bio namijenjen kuhinji koju ugostiteljski objekt nikada nije koristio. Nadamo se da bi interes našli ortopedi ili fizijatri s privatnom praksom koji su našim korisnicima najpotrebniji, pojasnio je ravnatelj Buljat.

On je u svom planu rada za ovu godinu najavio osnivanje Odsjeka za osobe oboljele od Alzheimer i drugih demencija. Za taj revolucionarni pomak u uslugama Doma, planiran je prostora u prizemlju zgrade s kapacitetom za 12 osoba. Planira se dovršetak odsjeka u 2018/2019. godini. I tu nije kraj jer bi se preostao prostor mogao namijeniti za uslužne djelatnosti potrebne korisnicima.

Upravno vijeće Doma donijelo je odluku o poskupljenju usluga za 10 posto  koja je na snazi od listopada. Cijena smještaja, koja je godinama bila ista, povećana je do najviše 4000 kuna mjesečno. Dobra vijest je da je taj novac namijenjen povećanju plaća osoblju koji radi vrlo zahtjevan posao sa starim i nemoćnim osobama.