Gradski vijećnik HNS-a Kristijan Kovačević upozorio je na brojku od 400 djece koja su ostala ispod liste za upis u gradske vrtiće.

- Velik je to broj pogotovo kad uzmemo u obzir da nije konačan jer se dio roditelja nije ni prijavljivao znajući da neće proći. To je sramota. Gradskoj upravi ovaj problem treba biti najviši prioritet za rješavanje, istaknuo je Kovačević dodajući kako ga stalno zovu zabrinuti roditelji.

S njim se nije složio Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo.

- Naša zakonska obveza je predškola, a nemamo niti jedno dijete da ju nije upisalo. To bi bila sramota, a ovo ne bih nazvao tako. Ni ta brojka od 400 djece nije relevantna jer u nju se ubrajaju i duple prijave. Točan broj ne znam, ali on nije problematičan, odgovorio mu je Nekić.

Resorni pročelnik istaknuo je i kako su na najudaljenijom zadarskom otoku Silbi organizirali program predškole za samo jedno dijete.

- Nisam htio to reći, ali prvenstveni razlog zašto me građani zovu je taj da me pitaju imam li vezu za vrtić. U gradu vlada mišljenje da je za vrtić potrebna veza i to je sramota, replicirao mu je oporbeni vijećnik.