Nakon nedavnog obilaska Molata, Rave i Iža, gradonačelnik Zadra, Branko Dukić s pročelnicima obišao je gradske otoke Olib, Silbu i Premudu.

Na otoku Olibu kao najveći problem istaknuta je vodoopskrba koja se namjerava riješiti kroz vodoopskrbu zadarskih otoka, poglavito stoga što je Olib jedan od rijetkih otoka koji bi mogao s vlastitim kapacitetom i količinom izvorišta na samom otoku zadovoljiti velik dio vlastitih potreba. Mještani su gradonačelniku ukazali da je potrebno urediti sportsko igralište, sanirati i urediti mjesne puteve, a također je dogovoreno da će se krenuti u hitnu sanaciju krovišta turističkog ureda. Za tu namjenu bit će osigurana sredstva u Odjelu za gopodarenje gradskom imovinom.

Na Silbi je dogovorena sanacija mula u uvali Žalić i sređivanje komunalnih vezova. Grad Zadar i ŽLU će kroz izradu urbanističkog plana uređenja uvale Mul definirati način gospodarenja s lokalnom lučicom te će se na taj način stvoriti preduvjeti za uređenje i upravljanje tom lučicom. Gradonačelnik Dukić sa suradnicima obišao je i Žalić gdje je za iduću godinu ŽLU-va najavila sanaciju mula. Za vrijeme radova na sanaciji bit će osigurana alternativna rješenja za prijevoz otočana kao i ostale komunalne potrebe.
Gradonačelnik je obišao OŠ Zadarski otoci , područni ured Silba koji pohađa osmero đaka te se u razgovoru sa učiteljicom upoznao s problematikom funkcioniranja same škole. Uočena je potreba za sanacijom jednog dijela stolarije škole kao i MO-a. Također, i na Silbi predstavnici mjesnog odbora ukazali su na potrebu betoniranja mjesnih putova na otoku što će biti odrađeno u najskorije vrijeme.

Predsjednik MO-a na Premudi upoznao je gradonačelnika Dukića s potrebom dovršetka druge faze mjesne lučice kako bi se stvorili dodatni vezovi i bolja zaštita same lučice. Također se i na ovom otoku ragovaralo o potrebi rješavanja problema vodoopskrbe te uređenju mjesnih putova.