Zbog nesuglasica u prometu Zadranin je svojim vozilom naglo prepriječio put drugom vozaču, došao do njegovog vozila, otvorio vozačeva vrata te počeo vikati na njega: "Ti ćeš meni jeb*** mater, iščupati ću ti glavu, iscicati ću ti oči, jeb*** ću ti mrtvu majku u grobu". 

Dio je to obrazloženja presude Prekršajnog suda u Zadru protiv 29-godišnjaka za narušavanje javnog reda i mira 22. veljače oko 16,40 sati na križanju Molatske i Ulice Rine Aras. 

Kao povod napada 29-godišnjak je na ispitivanju u policijskoj postaji naveo izrevoltiranost zbog psovanja od strane drugog vozača, što je pročitao s njegovih usana tijekom vožnje. Na pozive suda kasnije se nije odazivao no na temelju iskaza svjedoka utvrđeno je kako je nakon uvreda pokušao zalupiti vrata vozila sukobljene strane. U tome pak nije uspio jer ga je vozač spriječio uhvativši vrata. Događaj je policiji prijavio jedan stariji građanin koji je u trenutku incidenta posrnuo i skoro pao s bicikle jer mu je 29-godišnjak također presjekao put.

Zbog gubljenja živaca u prometu, koje se manifestiralo narušavanjem javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način, Prekršajni sud kaznio ga je s 1.144 kuna.

Zanimljivo je da je isti mladić prije nekoliko godina zajedno sa svojim prijateljima kamenjem zasuo automobil dužnosnika jednog srpskog košarkaškog kluba koji je tada gostovao u Zadru. Očigledno živci s godinama nisu popustili...