Zadarski župan Božidar Longin danas je upriličio dva primanja: jedno za predstavnike Medicinske škole Ante Kuzmanić a drugo za laurete nautičkog turizma.

  Po izboru nautičke patrole Jutarnjeg lista, Olive Island Marina iz Sutomišćice na otoku Ugljanu dobitnica je Zlatnog sidra za najbolju marinu u Hrvatskoj, dok je posebno priznanje za razvoj nautičkog turizma dobila marina Kornati u Biogradu. Tim povodom župan Božidar Longin primio je predstavnike nagrađenih marina, direktora Olive Island marine Tonija Antišina i direktora tvrtke Ilirija d.o.o., vlasnika Marine Kornati Gorana Ražnjevića.

„Zadarska županija uvijek je bila perjanica nautičkog turizma na Jadranu. Često ističem da u turizmu moramo raditi na dodatnom iskoraku u kvaliteti, a ove dvije marine su pravi primjer toga. Ponosan sam što na našem području imamo tako kvalitetne marine, što je jamstvo razvoja našeg turizma", istaknuo je župan Božidar Longin podsjetivši kako je Zadarska županija prema obuhvatu akvatorija nautičkih marina, sidrišta i privezišta najveća nautička destinacija u Hrvatskoj s ukupno 46 od 140 luka nautičkog turizma.

„Postoji interes za izgradnju novih marina i povećanje broja vezova, ali uvijek moramo voditi računa o održivom razvoju, odnosno o očuvanju okoliša i kakvoće našeg mora".

Direktor Olive Island Marine, Toni Antišin zahvalio je županu na prijemu te naglasio da je marina u Sutomišćici u tri navrata dobila nagradu Turistički cvijet HGK-a za najbolju malu marinu u Hrvatskoj, a kao "šećer na kraju" stigla je nagrada Zlatno sidro.

„Naša mala boutique marina s 200 vezova posebna je po tome što su svi brodovi ovdje vlasnički i iznimno je bogata sadržajem, od bazena do restorana. Ljudi se ovdje osjećaju ugodno, okruženi su hortikulturom kao u svom vrtu. Svi smo ovdje kao jedna velika obitelj", istaknuo je Antišin.

Direktor Ilirije , Goran Ražnjević istaknuo je da njihova tvrtka trenutno zapošljava 370 djelatnika te se pohvalio odličnom popunjenošću hotelskih soba u Biogradu.
„Imamo gotovo popunjene kapacitete rezervacijama za cijeli mjesec listopad, što konkretno potvrđuje da se turistička sezona znatno produljila. Pozitivne brojke bilježi i naša marina koja broji 720 vezova, od čega je 400 vlasničkih i 320 namijenjenih čarteru. Treća je najveća marina u Hrvatskoj s jednom od prvih čarter-flota u hrvatskoj nautici. Marina Kornati u sezoni privuče tisuće gostiju, a posebno smo ponosni na organizaciju Biograd Boat Showa, najvećeg nautičkog sajma u ovom dijelu Europe", poručio je Ražnjević.