U srijedu, 10. listopada, s početkom u 18 sati sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice počinje novi ciklus "Šporke filozofije" u organizaciji Zadarskog filozofskog kruga. 

Novu sezonu otvara predavanje o video igrama i moralnoj panici. Dvadeset je godina od objavljivanja kultne igre Fallout, a na jesen nas čeka novi nastavak. Video igre danas su impresivna industrija: zaradom nadilaze filmsku i sportsku industriju - zajedno. Pojedine igre imaju više aktivnih igrača nego neke europske države stanovnika. Zarade izdavača mogu se usporediti s proračunom manjih država. Veliki novac povlači za sobom i veliki medijski interes. Neizbježno je i pojavljivanje moralizatora koji će i u ovom obliku zabave vidjeti opasnost za mlade i naivne umove, okriviti video igre za porast nasilja, pad morala i nadolazeću propast civilizacije.

Koji su im argumenti, drže li vodu i kakve sve to veze ima s filozofijom, provjerite na predavanju dr. sc. Josipa Ćirića, izv. prof., Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.