U današnjoj emisiji "Stvoreni za Nebo" ugostili smo bračni par, Tanju i Igora Blaslova.

Već četiri godine vrlo su aktivni na humanitarnim događanjima. U njihovom radu jedna je misao vodilja: što konkretno se može napraviti za naš grad? Povezujući više segmenata došli su do rješenja. Kroz listopad, kao mjesec leukemije i limfoma, skrenuli su pozornost ljudima na neprivlačne i vrlo bitne teme poput bolesti i liječenja. Kao uvod u takve teške teme, HULL organizira treću godinu za redom opušteni koncert u HNK Zadar, koji je zapravo uvod u ono što slijedi u subotu.

„Znanjem do zdravlja" je segment koji nam slijedi u subotu iza koncerta. Kroz cijelu godinu udruga HULL organizira razne tribine i zbivanja za oboljele od hematoloških bolesti i sve one koji žele znati više. Svake godine vrhunski hrvatski stručnjaci iz cijele Hrvatske svojim znanjem i iskustvom naučavaju ne samo oboljele, nego i sve one koji su voljni doći i poslušati predavanja. Predavanja imaju jednu novinu: nakon svakog predavanja, svaki oboljeli, koji ima dijagnozu i liječničku dokumentaciju sa sobom, može u diskreciji popričati sa liječnikom u svezi bolesti i načinu liječenja. Ovaj projekt je prijavljen Komori medicinskih sestara i tehničara, kao i Liječničkoj komori tako da svi koji dođu mogu dobiti bodove koji će im pomoći u daljnjem usavršavanju. Udruga HULL ove godine ugostit će: prof.dr. Vlatka Pejšu, dr. Ingu Mandac Rogulj i prim.dr. Sandru Bašić Kindu.

Pridružite nam se na humanitarnom koncertu pod nazivom „Srce za vodiča", 12. listopada 2018. godine u 20 sati, u HNK Zadar koji će održati jedan od naših najboljih pjevača velikog srca, Petar Grašo. Idući dan, 13. listopada 2018. godine u 10 sati, u prostoru Gradske lože (Narodni trg 1), sa projektom „Znanjem do zdravlja", uz vodstvo naših vodećih stručnjaka na rečenom području, naučimo nešto novo.

Ugodnu nedjelju vam želim. Pax et bonum!