Samo sat i pol vožnje od Zadra udaljen je raj za avanturiste u kojem su protekli vikend uživali sudionici "Čikola Adventure Weeka", druge projektne aktivnosti u sklopu projekta Adriatic Canyoning. 

Projekt vrijedan 1.878.965,40 eura financiran je iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, a zadarski udio u projektu drži Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. 

U sklopu projekta uređuje se turistička infrastruktura i organiziraju četiri višednevna događanja. Sve je krenulo sa "Zrmanja Adventure Weekom" koji je okupio stotine avanturista te strane novinare i poznate blogere koji su obrovačko područje u svijetu promovirali kao lokaciju aktivnog turizma. S istim je ciljem organiziran i "Čikola Adventure Week" koji je istaknuo posebnosti i potencijale koji drnišku regiju izdvajaju od ostatka turističke ponude.

Uz "grad pršuta" nalazi se atraktivna kanjoning tura i ferata zahtjevnim stijenama koje se uzdižu iznad opjevane rijeke. Adrenalinsku ponudu upotpunila je vožnja zip-lineom s kojeg se pruža jedinstven pogled na okolni krajobraz. 

Odmor nakon sportskih aktivnosti sudionici su pronašli u etno selu Dalmati, prvom tematskom parku kojeg je kao materijalno dobro zaštitilo i Ministarstvo kulture. Kako se živjelo u siromašnim krajevima Dalmatinske Zagore prije više od stotinu godina te tko je bio gazda u kući, posjetitelji su doznali kroz interaktivnu turu Ane Lokas koja sa suprugom Joškom već više od 10 godina oživljava kulturnu baštinu ovog kraja.

Posebna je pozornost bila okrenuta FAMiliarization turi projekta koja je okupila brojne novinare i predstavnike turističkih zajednica i agencija koji su se tijekom tri dana upoznali s atraktivnom ponudom drniškog kraja. Uz obilazak zahtjevne ferate kanjona Čikole i etno sela Dalmati, sudionici FAM ture imali su priliku sudjelovati na atraktivnoj off-road turi uz Team Discovery koji ih je proveo kroz puteve kojima ljudska noga rijetko kroči.

U sklopu projekta Adriatic Canyoning u Drnišu je već pušten u rad prvi sustav javnih bicikli na području Dalmatinske Zagore, a do kraja iduće godine bit će uređene i pješačko - biciklističke staze u Pakovu Selu i Pokrovniku te uređen i opremljen Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu. Kroz fotogaleriju vas vodimo kroz adrenalinsku turu, a dodatne informacije o projektu Adriatic Canyoning možete pronaći na Facebook i Instagram stranicama projekta.