U organizaciji i pod pokroviteljstvom Lovačkog saveza Zadarske županije te tehničku podršku Lovačke udruge Kobac Ražanac jučer je održano natjecanje lovaca i pasa u tradicionalnom lovno-kinološkom kupu u čast biskupa i zaštitnika lovaca sv. Huberta

Na lovne terene Ljubaču o trošku organizatora dan ranije ispušteno je 40 kljunova odraslih fazana. Po ocjeni iskusnih i dokazanih lovno-kinoloških sudaca Davora Vranića i Josipa Vrkljana, prvo mjesto pripalo je prekaljenom lovcu i kinologu Marinu Pernaru, članu LD Kamenjarka Pag. On je u žestokoj konkurenciji sa psom njemačkim kratkodlakim ptičarom pod imenom ¨Numa od Piteše¨ osvojio 94 boda. Drugo mjesto s 91 bodom sa psom njemačkim kratkodlakim ptičarom pod imenom ¨Pier Del Monte Titano¨ pripalo je Ivici Stuliću članu LD ¨Jarebica 1924¨ Nin, a treće mjesto s prikupljena 83 boda osvojio je sa psom engleskim seterom pod imenom ¨Zillo¨Ante Matak, član ražanačkog Kopca.

Osvajači triju prvih mjesta predstavljat će Lovački savez Zadarske županije na Državnom kupu Sv. Hubert, što će se održati 5. i 6. listopada u mjestu Garčin u Brodsko-posavskoj županiji.

Medalje i pehare najuspješnijima na prigodan su način uručili predsjednik LSZŽ Damir Perić i čelnik Kopca Marko Kožul. Kup je okončan zajedničkim lovačkim ručkom, kojeg je za ovu prigodu pripremilo osoblje restorana ¨Laganini¨, smještenog na uzvišenju Velinac na južnom ulazu u Ražanac.