ZADAR- Olive Island Marina u Sutomišćici pobjednica je ovogodišnje nautičke patrole Jutarnjeg lista, predvođene Mladenom Gerovcem koja je obišla 33 marine.
Nagradu Zlatno sidro za tu prvu marinu na zadarskim otocima, direktoru 28-godišnjem Toniju Antišinu, dodijelit će se u samoj marini. U slučaju lošeg vremena ceremonijal će biti u jednoj od najstarijih i najvećih marina, biogradskoj Iliriji.
Antišin je najmlađi direktor  marina u Hrvatskoj. On već četiri godine vodi tu marinu na otoku Ugljanu koja je dobila niz nagrada i priznanja.
Nautička svečanost održat će se na Ilirijinom  luksuznom brodu Nada - specijaliziranom za organizaciju „plovećih" događanja .

Nakon okupljanja u Marini Kornati, uzvanici će brodom Nada otploviti na svečanu ceremoniju dodjele na otoku Ugljanu u marini Sutomiščica, dobitnici Zlatnog sidra.

Olive Island Marina pobjednik je akcije obilaska marina od Umaga do Dubrovnika s ukupno 11.500 vezova. Anketnim upitnikom obuhvaćeno je više od tisuću nautičara, tj. svaki deseti gost marine. Cilj akcije bio je utvrđivanje i uspoređivanje kvalitete usluga hrvatskih marina radi unapređenja kvalitete hrvatskog nautičkog turizma. Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Hrvatska turistička zajednica bili su pokrovitelji akcije.

Boutique marina Olive Island, izgradila zadarska tvrtka Plava vala s direktorom Milanom Koturom prije 11 godina. Oni su od Vlade 2004. dobili koncesiju na 32 godine. Tvrtka je otišla u stečaj a novi vlasnici su Marina Signum češko-austrijskog bračnog para Hana i Peter Dermot (on je osnivač a ona predsjednik Uprave), sjedištem u Sutomišćici. Oni su aplicirali i na koncesiju nad Marinom Zadar.