ZADAR- Jedina i najveća trgovina Konzuma iseljava s Poluotoka.

Doznalo se to na pijaci, gdje s godinama u prizemlju zgrade Tržnice nalazi Konzum, jedina velika trgovina za goste i građane povijesne jezgre. Umjesto Konzuma koji je bio u podnajmu kod Saraga, tvrtke u vlasništvu Ivice Suraća, u taj prostor ulazi trgovina Sarag. U upravi Tržnice koja sa Saragom ima sudski spor ali i ugovor o najmu do 1. kolovoza 2019. godine, u to se ne mogu miješati.

Sarag im plaća mjesečno najam do 17 tisuća eura za taj najam cijele zgrade iz koje je prije godinu dana izuzeo 400 kvadrata za službe gradske uprave. U dugogodišnjem  najmu kod Tržnice, Sarag  ima i poljoapoteku te skladište. Da uredno plaćaju najam, potvrdio nam je direktor Tržnice Tomislav Letinić, najavljujući i mogućnost izvansudske nagodbe sa Saragom.

No, je li Konzum plaća Saragu, odgovor na to pitanje je vjerojatno razlog raskida ugovora o podnajmu.

Istodobno je Sarag za svoju trgovinu koja se nalazi u blizini, u prostoru nekadašnje menze, zadarskog „snacka" u najmu prostora za koji ima ugovor  do 2022. godine.


Ovo naglo seljenje, doznajemo nije lako palo prodavačima trgovine Konzuma na koje su naviknuli stalni kupci. One su bile dio nasljeđa one prijeratne uzorne trgovačke prakse u Zadru.