ZADAR - Međunarodnu konferenciju sudaca održava se četvrtu godinu za redom u organizaciji Udruge hrvatskih sudaca i Sveučilište u Zadru.

Glavni gost na otvaranju konferencije je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković Na konferenciji će sudjelovati i govoriti Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske te među ostalim predsjednica zadarske udruge Jadranka Nižić - Peroš.
Tijekom petka okupljeni suci na zadarskom sveučilištu slušat će izlaganja domaćih i inozemnih sudaca na temu Sudački integritet - izazovi i odgovori.
Suci Vrhovnog suda Sessa i Marin Mrčela upoznat će ih s "Globalnom mrežom za promicanje i zaštitu integriteta sudstva" te "Sprečavanje korupcije u sudstvu - preporuke GRECO-a".

Bit će riječi o Nasumičnoj dodjeli predmeta" što se doživljava kao korak naprijed u sudskoj praksi tromom hrvatskog pravosuđa.

Gostujući govornici bit će Maja Tratnik, počasna predsjednica Međunarodne udruge sudaca, Badri Niparishvili iz Okružnog suda Tetritskaro, Gruzija, Maša Butenko s Višeg suda Celje, Vesna Rijavec sa Sveučilišta u Mariboru Krešimir Kamber, Europski sud za ljudska prava, itd

U subotu će biti tema Europsko pravo u praksi nacionalnih sudaca.