Pola godine od prosvjeda mještana slučaj sječe borove šume na brdu Sridnjak u Bibinjama dobio je nastavak!

Načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija obavijestio je javnost da su jučer započeli radovi na zemljištu kojeg je od zadarskih benediktinki na 18-godišnju koncesiju dobio poduzetnik Marin Medić. On sa svojom tvrtkom BioSvijet na mjestu borove šume planira posaditi plantažu rogača za koju je dobio i bespovratna sredstva u iznosu od 8,3 milijuna kuna, što iz Općine osporavaju tražeći katastarsku izmjenu.

- Kao načelnik općine putem opunomoćenog odvjetnika obavijestio sam danas šumarsku inspekciju priloživši zapisnik kojim se utvrđuje činjenica postojanja šume, iako se šuma u katastru vodi kao pašnjak. Definicija šume po zakonu je površina od 10 ari (1000 m2) obrasla stablima, a ovdje se radi o površini većoj od 50 ha obrasloj stablima. Tražio sam od šumarskog inspektora da zaustavi sječu šume. Istog dana u Ministarstvo poljoprivrede poslao sam požurnicu za donošenje rješenja o katastarskoj kulturi šume, kako bi se netočan podatak iz katastra uskladio s činjenicama. U Bibinju brdo Sridnjak nije pašnjak, već je tamo šuma. Ali, za to je potrebno rješenje Ministarstva poljoprivrede. Nadalje, usmenim putem sam obavijestio policiju da je u tijeku neovlaštena sječa šume u Bibinju i rekao policiji da postupi sukladno zakonu i zaustave sječu šume. To ću učiniti i pisanim putem, poručuje Bugarija. 

Uprava Općine iznenađena je nastavkom radova jer je u tijeku sudski spor kojim žele onemogućiti investiciju koja će ukloniti prirodnu zaštitu od kamenoloma Lavčević protiv kojeg se također vodi spor.