Trgovački sud u Zadru naložio je KK Zadru da Ministarstvu unutarnjih poslova isplati iznos od 134.888,25 kn sa zateznim kamatama, nastao zbog usluga osiguranja košarkaških utakmica odigranih nakon sklapanja predstečajne nagodbe.

Iz KK Zadra su se pokušali obraniti sklopljenom predstečajnom nagodbom, no sud je utvrdio kako su dugovanja nastala nakon otvaranja postupka predstečajne nagodbe 17. travnja 2013. Iz MUP-a su dostavili kartice partnera, opomene, račune, sigurnosne prosudbe te ugovore o snošenju troškova za dodatne mjere osiguranja košarkaške utakmice koji su sklopljeni među strankama.

Zakona o javnom okupljanju, naime, propisuje da je organizator javne priredbe športske, kulturne ili zabavne naravi dužan sudjelovati u snošenju troškova dodatnih mjera osiguranja koje će policijska uprava poduzeti u svrhu osiguranja javnog reda i mira izvan svoje redovite djelatnosti. O snošenju troškova sklapa se ugovor najkasnije 48 sati prije početka javne priredbe, a KK Zadar se obvezao podmiriti račune najkasnije 15 dana od ispostavljanja. U ovom slučaju trebalo mu je i do pet godina, no računi na kraju dolaze na naplatu.