Udruga studenata psihologije „Kasper" zajedno sa studentskom sekcijom Hrvatskog psihološkog društva "Psihomnia" ove godine organizira prvu "Studentsku ljetnu školu HPD-a". Prva ljetna škola okupit će u periodu od 22.8. do 25.8. u Zadru stručnjake i studente psihologije iz različitih krajeva Hrvatske pod zajedničkom krovnom temom "Kvaliteta života kroz životni vijek: izazovi i preporuke".

Velik broj istraživanja u psihologiji okrenut je na negativne aspekte ljudskog ponašanja, odnosno njegovu prevenciju. U ovoj ljetnoj školi polaznicima bi se približila pozitivna psihologija, odnosno različiti čimbenici koji potiču i olakšavaju ljudski napredak i pozitivno funkcioniranje.

Stručnjaci koji se bave ovim temama bi u nizu predavanja i radionica polaznicima predstavili različite aspekte pozitivne psihologije dok bi sami polaznici za vrijeme trajanja ljetne škole nastojali istražiti te iste aspekte na određenom dijelu hrvatske populacije.

Ovom ljetnom školom sami sudionici imali bi priliku proširiti svoja znanja o pozitivnoj psihologiji te razmijeniti ta ista iskustva znanja sa polaznicima iz drugih krajeva Hrvatske. Nakon završetka ljetne škole, polaznici će svoj trud i rad predstaviti na 26. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa (26.GKHP), konferenciji koja je posjećena od strane stručnjaka i studenata iz svih krajeva Hrvatske, ali i šire. Time će se polaznicima pružiti prilika da nastave razvijati svoj istraživački duh i produbljivati svoja znanja.