Stečajni upravitelj Alein Khan u roku od osam dana bit će bogatiji za 358.892,37, koliko će mu odlukom sutkinje Trgovačkog suda u Zadru, Tine  Grgas morati isplatiti Nauta Lamjana kao nagradu za vođenje stečajnog postupka. Nažalost, s tim novcem se neće puno usrećiti jer će isti taj iznos morati u roku od osam dana uplatiti - Nauti Lamjani!

Pravosudni ping-pong epilog je sudskog postupka koji se vodi još od odluke sutkinje Grgas da smijeni Khana zbog „nesavjesnog obavljanja dužnosti" krajem 2016. godine. Različitim vještačenjima i dokazima utvrđeno je da je bez potrebne suglasnosti suda isplatio u svoju korist troškove stečajnog postupka u iznosu od 68.636,84 kuna, naknade za troškove prijevoza bez putnih naloga, troškove za trajektne karte, cestarine, noćenja i slično, netočno prikazao kilometražu na osobnim vozilima korištenima u svrhe službenog putovanja itd.

Pojedini stečajni vjerovnici (Marijo Košta, Dušan Polovina, iO Adria AG, Odmarališta iO Adria d.o.o., Marina Preko d.o.o. i dr.), učestalo su ukazivali na moguće nepravilnosti u obavljanju dužnosti, no Khan je tvrdio da je anonimnu prijavu protiv njega podnio Dražen Špinderk, bivši direktor stečajnog dužnika, koji je po njegovom nalogu sačinjavao sporne specifikacije putnih naloga i ostalih troškova. Nakon navedenog priznanja sutkinja Grgas 25. studenog 2016. razriješila ga je zbog nesavjesnog obavljanja dužnosti

Visoki trgovački sud poništio je odluku o neisplati naknade zbog primjene starih odredbi Stečajnog zakona. Međutim sutkinja Grgas pronašla je solomonsko rješenje, pa će Khanu naložiti da iznos koji će mu biti uplaćen vrati Nauti Lamjani.

- Razvidno je da je zakonodavac dao diskrecijsko pravo svakom pojedinom stečajnom sucu da ovisno o okolnostima svakog pojedinog konkretnog slučaja ocijeni može li stečajni upravitelj koji je razriješen zbog nesavjesnog obavljanja dužnosti, zadržati ono što je tijekom postupka primio u obavljanju svoje dužnosti ili je primljeno dužan vratiti, zaključila je Grgas, te Khanu naložila vraćanje nagrade koju mu tek treba isplatiti.